Ciri jeung aplikasi aluminium-Aluminium tinimbang tambaga

Dina taun 1960-an,kabel aluminium-intiloba dipaké pikeun ngaganti kabel tambaga-inti di sakuliah dunya.Nalika sumber tambaga di nagara urang ketat dina taun 1970-an, sareng henteu seueur devisa pikeun ngimpor tambaga, ku kituna urang ogé ngusulkeun "ngaganti tambaga kualumunium” pikeun ngahasilkeunkabel aluminiumdina jumlah badag.

Sanajan kitu, dina abad ka-21, kalawan ngembangkeun kontinyu téhnologi éléktronik, konsép anyar "substitutingalumuniumkeur tambaga” geus dibikeun.Utamana dina widang bursa panas sarta dissipation panas, loba sagala-alumuniumproduk atawaalumunium-produk komposit tambaga geus mucunghul.alumuniumgeus loba dipaké, Kaunggulan tinaalumuniumkapadetan low 's, beurat hampang, konduktivitas listrik alus teuing, konduktivitas termal alus tur harga sedeng dibawa kana pinuh.
aluminum instead of cooper

Kawat sareng kabel:

alumuniumboga kaunggulan beurat hampang, konduktivitas listrik alus teuing (60-61% tambaga), sarta harga low, ku kituna geus loba dipaké dina industri kawat jeung kabel.Sanaosaluminium's konduktivitas nyaéta 61% tambaga, dénsitas na 2,68, nu ngan hiji-katilu tambaga urang.Dina lalawanan sarua, beuratalumuniumkawat ngan 46,6% tina kawat tambaga.Ngaganti tambaga jeungalumuniumkawat bisa greatly ngurangan beurat kawat jeung beurat munara sasak ngarojong kawat, kukituna nyimpen investasi.Dina awal abad ka-20, téknologi pembangkit listrik termal henteu acan diterapkeun, sareng pembangkit listrik ngandelkeun konservasi cai, sahingga jarak transmisi dina waktos éta sering ngahontal 2000km jauh, sareng paménta pikeunkabel aluminiuméta badag.

aluminum wire cable

aluminum cable

 

aluminum copper busbar

bursa panas sarta médan dissipation panas:

Sawala ngeunaan "ngaganti tambaga kualumunium"Taun 2007 ngan ukur pikeun tambaga-alumuniumpipa nyambungkeun, sarta ngan bagian leutik tina ngagantian ieu aub.Dina taun anyar, ngembangkeun suksés "sadaya-aluminium exchanger panas" bisa disebutkeun geus ngaganti sakabéh bagian tambaga jeungalumuniumiwal valves on air-conditioning products.Further deepen nu AC "ngaganti tambaga jeung aluminium".”Ngaganti tambaga kualumunium” Henteu ngan ukur ngahemat sumber daya tambaga, tapi ogé nuju ngagantian aplikasi bahan dina industri AC.Sakali deui, "ngagantialumuniumpikeun tambaga" mangrupa pilihan pangalusna pikeun ngurangan biaya.Upami AC nganggo tambaga-alumuniumpipa nyambungkeun sareng sadaya-exchangers panas aluminium, biaya sakabeh mesin bisa ngurangan ku leuwih ti 25%.Pikeun industri AC, teu ngan mungkin pikeun ngabéréskeun tekanan ibukota disababkeun ku rising harga tambaga ngaliwatan ngagantian, tapi ogé rék dilegakeun grup konsumen ku ngurangan harga produk, kukituna mastikeun yén AC ieu ngapopulérkeun dina katilu- jeung kaopat. -pasar tingkat diwakilan ku padésan.Kaopat, kasusah instalasi outdoor tina conditioner hawa diréduksi, sarta beurat unit outdoor tina conditioner hawa geus greatly ngurangan sanggeus realisasi tina "ngaganti tambaga jeung aluminium", nu pisan mangpaatna pikeun instalasi tur operasi tina. installer di luhur.Éta henteu ngan ukur ngirangan kasusah pamasangan sareng pangropéa, tapi ogé ngabantosan kasalametan staf pamasangan sareng pangropéa.

copper-aluminum composite heat sink

heat exchange

Emas sareng pérak gaduh konduktivitas termal anu langkung saé, tapi kalemahanna nyaéta hargana luhur teuing, sareng pangaruh dissipation panas tina tambaga murni kadua, tapi kalemahan anu sami nyaéta biaya tinggi, beurat beurat, sareng résistansi korosi.alumuniumboga konduktivitas termal alus teuing.The konduktivitas termal murnialumuniumnyaeta 237W / mK, tapi geus pohara alus.Ku alatan éta, lolobana heat sinks ayeuna dijieunna tina lampu jeung aluminium kuat, nu basajan pikeun ngahasilkeun jeung ongkos-éféktif.

cooper aluminum busbar

 

air-condition heat exchange

Perdebatan ngeunaan tambaga jeungalumuniumkabel ogé geus hotter taun ieu.Sedengkeun pikeun ngabandingkeun antara alus jeung goréng, utamana gumantung kana pamakéan, faktor lingkungan komprehensif, faktor sosial (kayaning maling, jsb), syarat desain (tipe ayeunaalumuniumkawat teuing badag Kapuasan, ilahar dina-tegangan low-kakuatan tinggi beban), anggaran modal jeung loba faktor sejen, eta kudu ngomong yén éta téh alus ngagunakeun eta dina tempat merenah.


waktos pos: Apr-19-2022