Prospek pangwangunan industri aluminium nagara kuring di 2022

Dina 2021, nagara urangalumuniumindustri bakal maju ka hareup, ngajaga tren ngembangkeun sarta operasi sustained tur alus, sarta ngahontal hasil alus dina watesan kaluaran jeung kauntungan ékonomi.Numutkeun data ti Biro Statistik Nasional, dina 2021, kaluaran alumina, electrolyticalumuniumjeungproduk aluminiumdi nagara kuring bakal 77,48 juta ton, 38,5 juta ton, jeung 61,05 juta ton, masing-masing naek 5%, 4,8%, jeung 7,4% sataun-on-taun.Sapanjang 2021, harga electrolyticalumuniumbakal terus beroperasi dina rentang luhur.Harga rata-rata taunan spot priméralumuniumdi Walungan Yangtze éta 18.904 yuan per ton, ngaronjat sataun-on-taun 33,5%.Dina taun 2021, impor bauksit sareng alumina nagara urang (dina kuantitas fisik) masing-masing bakal 107,37 juta ton sareng 3,33 juta ton masing-masing, turunna sataun-on-taun masing-masing 3,8% sareng 12,6%;impor tinaalumuniumruntah jeung besi tua bakal 1,03 juta ton, ngaronjat sataun-on-taun 24,9%.;Volume impor tina unwroughtalumuniuméta 2,73 juta ton, ngaronjat sataun-on-taun 19%;étaalumuniumvolume ékspor éta 5,46 juta ton, ngaronjat sataun-on-taun 17,9%.

HLB1h0b1UHvpK1RjSZPiq6zmwXXat

Dina 2022, dina pangaruh seueur faktor anu rumit sareng teu pasti sapertos inténsifikasi kaulinan pasar finansial internasional, persaingan dagang anu sengit, sareng perbaikan gancangan dampak wabah dina ékonomi di sababaraha nagara, panulis percaya yén pangwangunan nagara urangalumuniumindustri tiasa nunjukkeun parobihan ieu:

1. Darajat jaminan sumberdaya bauksit di nagara urang geus salajengna ngurangan.Hasil sénsus 2020 anu dikaluarkeun ku Kementerian Sumber Daya Alam taun 2021 nunjukkeun yén dina taun 2020, kabuktian cadangan sumber bauksit di nagara urang ngan ukur 576,5024 juta ton.Ieu ngandung harti yén bahaya disumputkeun kaamanan sumberdaya pikeun ngembangkeun sustainable nagara urangalumuniumindustri anu gancang ngaronjatna, jadi éta urgent pikeun ngaronjatkeun usaha pikeun ngajawab masalah utilization komprehensif sumberdaya bauxite low-grade.

2. Trend katergantungan bauksit nagara urang kana impor beuki ningkat.Taun 2021, volume impor bauksit nagara urang parantos langkung ti 100 juta ton.Pikeun 2022, volume impor bauksit nagara kuring bakal terus ningkat, sareng biaya pameseran bauksit sareng biaya transportasi ogé bakal ningkat.

3. Kalayan tumuwuhna produksi alumina di nagara urang, produksi leutak beureum bakal terus ningkat, sarta bahaya disumputkeun tina leutak beureum ka lingkungan ékologis ogé ngaronjat.Numutkeun impor taunan bauxite ngaleuwihan 100 juta ton, éta hartina kira 60 juta ton impor leutak beureum dihasilkeun.

HTB1kDpmLsbpK1RjSZFyq6x_qFXaE.jpg_

4. Éléktrolitik nagara urangalumuniumkapasitas produksi jeung output bakal terus ngajaga trend tumuwuh.Dina 2022, electrolytic nagara urangalumuniumproduksi diperkirakeun ngaleuwihan 40 juta ton.

5. Nagara urangalumuniumindustri ngolah terus ngajaga trend tumuwuh.Dina 2022, salian nyumponan kabutuhan perumahan tradisional, mobil sareng industri sanés, nagara urangalumuniumindustri ogé bakal boga pangabutuh tumuwuh anyar dina infrastruktur, aerospace, militér, manufaktur mesin anyar, panerapan imah modern, énergi anyar jeung widang lianna.Salaku tambahan, terobosan pasar énggal ogé diperkirakeun dina kapasitor éléktronik tegangan tinggialumuniumfoil jeung hususalumuniumbahan alloy.

6. sekundér nagara urangalumuniumindustri bakal asup kana tahap ngembangkeun gancang.Dina 2022, sekundér nagara urangalumuniumindustri bakal leuwih ditingkatkeun dina hal struktur produk, nyaeta, transformasi tina produk primér sarta produk panengah kana produk high-end jeung produk terminal.Dina waktu nu sarua, sekundér nagara urangalumuniumindustri ogé bakal nyanghareupan kontradiksi antara perluasan kapasitas produksi jeung kakurangan besi tuaalumuniumsumberdaya.

HTB19gMib2c3T1VjSZLeq6zZsVXaN

7. Nagara urangalumuniumindustri perlu nyanghareupan krisis énergi jeung optimasi sarta adjustment tina struktur énergi pikeun minuhan sarat "karbon ganda" jeung "kontrol ganda".Optimasi sareng panyesuaian struktur énergi utamina ditingali dina: kahiji, aplikasi énergi anyar sareng téknologi anyar sapertos énergi photovoltaic sareng téknologi panyimpen énergi dinaalumuniumindustri bakal gancangan;kadua, nyerep jeung utilization karbon dioksida bakal kacida hargana jeung prakték industri.

8. Nagara urangalumuniumindustri bakal salajengna ngalegaan ka ranté industri jero, nyaeta, gawé babarengan di-jero sapanjang ranté industri hulu jeung hilir, sarta jadi beuki refined.Parobihan ieu bakal ngajantenkeunalumuniumranté industri beuki nangtung, sarta gawé babarengan hulu jeung hilir tina ranté industri ogé bakal jadi beuki loba.beuki sampurna.

9. Kaayaan produksi kaamanan nagara urangalumuniumindustri teu optimistis, tur aya kénéh bahaya disumputkeun hébat dina produksi kaamanan nualumuniumindustri.Ieu utamana reflected dina aspék handap: Kahiji, akumulasi stock leutak beureum dihasilkeun dina prosés produksi alumina téh badag, nu geus ngaleuwihan 1 milyar ton;Pikeun industri kalayan tegangan (nepi ka 1600V), médan magnét anu luhur, suhu anu luhur sareng inténsitas tanaga gawé anu luhur, lingkungan produksi sareng operasi kedah ningkat;katilu nyaeta review desain electrolyticalumuniumproyék industri kalawan resiko kaamanan tinggi (obyéktif diomongkeun, loba proyék dasarna ngan masalah persetujuan).Aya kénéh bahaya disumputkeun dina aspék manajemén produksi kaamanan, téhnologi produksi, jsb;kaopat, dina éléktrolitalumuniumDina taun-taun ayeuna, aya ledakan unit panyaarah, ledakan port sirkuit pondok sél éléktrolitik, ledakan depolarisasi sél éléktrolitik dina operasi, sareng ledakan tungku bocor sél éléktrolitik.Nalika kacilakaan lumangsung sarta ngabalukarkeun karugian ékonomi badag, aya sababaraha fenomena balik kacilakaan ieu, kayaning kurangna perhatian sarta prinsip perfunctory "opat ulah ngantep buka" dina nanganan kacilakaan kaamanan;kalima, paling proyék dina periode konstruksi-speed tinggi electrolyticalumuniumProyék Operasi dasarna langkung ti 5 taun, janten aya résiko kaamanan sapertos sepuh bahan sareng sepuh peralatan dina séri produksi.

H79197a8e84b349879a3ee6e735081a57r

10. Kakurangan SDM di nagara urang mahalumuniumindustri anu nonjol.Ieu utamana reflected dina: kahiji, teu cukup perhatian anu dibayar ka palatihan bakat high-end, sarta aya trend weakening dina latihan bakat profésional dipaké ku paling paguron luhur tradisional dina widangalumuniumindustri;kadua, tanaga profésional sarta terampil anu sepuh;katilu, aya rekrutmen nyebar dialumuniumindustri.Kasesahan jeung jam gawé teu stabil;Kaopat, perusahaan henteu ngan ukur kakurangan bakat sareng téknologi tingkat luhur, tapi ogé henteu nengetan anu cekap pikeun pelatihan bakat profésional.

11. Téknologi anyar sapertos intelijen buatan, transformasi digital sareng ningkatkeun, Internét industri sareng Internet of Things bakal gancangan dinaalumuniumindustri.Dina hal ieu, dina watesan sakabéh ranté industri industri aluminium, industri processing aluminium leuwih hade tinimbang nualumuniummilik, alumina, éléktrolitikalumunium, sekundéralumuniumjeungalumuniumindustri karbon.

12. Dina 2022, primér nagara urangalumuniumsuplai jeung paménta dasarna bakal saimbang, tapi alatan pasar finansial global, recovery ékonomi pos-epidemi jeung loba faktor sejen, electrolyticalumuniumharga bakal turun naek dina rentang rélatif luhur.

6061-6063-7075-Aluminium-Pipe

13. Harga bahan baku utama jeung bantu di nagara urangalumuniumindustri umumna bakal naek.Alesan utama: Kahiji, inflasi ékonomi AS geus salajengna inténsif, sarta Federal Reserve kapaksa naekeun ongkos dipikaresep, nu mangaruhan harga komoditi jeung bahan baku;kadua, ékonomi global hayang cageur sanggeus wabah, tapi butuh waktu pikeun ranté suplai rupa industri cageur.Ku alatan éta, suplai kapasitas produksi Bakal aya gap, nu bakal push up harga;katilu, salaku produser panglegana sarta konsumen electrolyticalumunium, domestik nagara urangalumuniumpasar konsumsi diperkirakeun tumuwuh dina 2022;kaopat, alatan dampak jangka panjang wabah, rupa industri bakal muncul bahan pikeun varying derajat (kaasup kaperluan sapopoé, suplai industri, jsb) kakurangan, jsb.

H03b168a0b91943b3a3c36b5aae0823978

14. alumina nagara urang, electrolyticalumuniumjeungalumuniumindustri karbon masih boga potensi badag dina hal konservasi énergi, réduksi émisi jeung panyalindungan lingkungan.Dina 2022, perusahaan utama bakal langkung saé.

15. Modél pamasaran nagara urangalumuniumindustri salajengna dioptimalkeun.Anu kahiji nyaéta gawé babarengan anu caket antara hulu sareng hilir ranté industri pikeun ngirangan biaya transportasi sareng konsumsi produksi;kadua nyaéta pikeun ngarobah mode produksi tradisional saméméhna mimitina lajeng konsumsi, tapi mekar ka arah mode konsumsi munggaran lajeng produksi;katilu nyaéta promosi sareng aplikasi data gedé sareng Internét tina Hirup;kaopat Hal ieu dumasar kana pasar paménta sirkulasi internal kuat nagara urang jeung terus deepen pasar internasional.

微信图片_202005081022001

Pondokna, kaayaan dunya ngagalura, sareng pangwangunan ékonomi kedah ngirangan gelombang.Dasar tina pola suplai jeung paménta tinaalumuniumindustri di 2022 bakal terus ningkat.


waktos pos: Mar-07-2022